©2017 by Ihan pihalla!

  Sata reppua, miljoona tutkimusta

  Archive

  Please reload

  Tags

  Please reload

  Ihan pihalla! -hanke Kuopiossa

  November 17, 2017

  Ihan pihalla! -hanke käynnistyi Kuopiossa keväällä 2017 kymmenen koulun voimin. Hankekouluissa ovat edustettuina ala-, ylä- ja yhtenäiskoulut sekä kaupunki- että haja-asutusalueilta. Mukana on aktiivisia ja idearikkaita opettajia Palonurmen, Nilsiän, Pulkonkosken, Puijonsarven, Kalevalan, Kettulan, Minna Canthin, Rytkyn, Pyörön ja Vehmasmäen kouluilta.

   

  Tutkimuskohteeksi valitsimme vesistöjen tutkimisen. Valinta oli hyvin luonnollinen, koska jokaisen hankekoulumme lähietäisyydellä on lampi 

  tai järvi, jota on helppo tutkia. Kauniin Kallavetemme lisäksi tutkimusjärvinä 

  ovat Syväri ja Ala-Pulkko sekä koulujen läheisyydessä olevat pienemmät 

  lammet.  

   

  Osallistuimme huhtikuussa pidettyyn kick off -päivään kahden opettajan ja kuntakoordinaattorin voimin, mutta ensimmäinen koulutuspäivä 12.5.2017 starttasi hankkeen käyntiin konkreettisesti 19 opettajan saadessa tuhdin 

  koulutuspaketin seppo-pelialustasta ja ympäristöntutkimisesta. 

  Koulutuspäivän ansiosta kouluilla toteutettiin ensimmäiset opetuspelikokeilut jo loppukevään 2017 aikana. Syyskuussa pidetyn toisen koulutuksen yhteydessä jaetut ympäristöreput antoivat hyvän kimmokkeen lähivesien 

  tutkimiseen. Reppujen myötä kouluilla alettiin suunnittelemaan ympäristön

  tutkimiseen laajempia opetuspelikokonaisuuksia. Lokakuussa pidetyssä kolmannessa koulutuksessa opettajat esittelivät suunnitteluvaiheessa olevia ja jo toteutettuja opetuspelejä toisilleen. Koulutuksessa syntyi mielenkiintoisia keskusteluja, ja uskoisin, että jokainen osallistuja sai hyviä uusia ideoita omien pelikokonaisuuksiensa rakentamiseen. Tutkimuksia on tarkoitus jatkaa talven aikana vesistöjen jäädyttyä. 

   

   

  Seuraava steppi otetaan tammikuussa 2018, kun pari opettajaa pääsee hankkeen rahoittamana laiterakennuskurssille, jossa rakennetaan aurinkoenergialla toimiva säähavaintoasema. Odotamme innolla tätä kurssia ja toivomme saavamme koulutuksesta uusia työkaluja ympäristön tutkimiseen. Tavoitteena on myös jakaa laiterakennuskurssin oppeja muille kuopiolaisille opettajille tai tilata oma koulutus aiheesta. Kuopion opettajien neljäs hankekoulutus järjestetään myös alkutalven aikana.

   

  Tulevissa blogikirjoituksissamme esittelemme konkreettisesti, mitä meillä täällä Kuopiossa on tehty Ihan pihalla! -hankekouluissa. Näin ollen - pysy kanavalla! 

   

   

   

   

  Please reload

  Recent Posts

  Please reload